tiistai 2. kesäkuuta 2015

Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku

Tänäkin vuonna edellisen vuoden tapaan tytön synttäreillä tarjoiltiin hyydytettyä kinkkuvoileipäkakkua. Tämä kakku on valmistettu samalla reseptillä kuin aiemmin valmistamani kinkkukakku. Muokkasin kuitenkin ohjetta aiemmasta sen verran, että maustamattoman tuorejuuston tilalla käytin ruohosipulituorejuustoa ja kermaviilin tilalla ranskankermaa. Tämä kakku maistuu aina ja katoaa ensimmäisenä tarjoilupöydästä.

Pohja:
5 palaa Real ruisleipää
50 g voita
0,5 dl maitoa

Täyte:
200 g ruohosipuli -tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
2 maustekurkkua
1 keltainen paprika
200 g kinkkua
nippu ruohosipulia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1-2 rkl sinappia
2-3 rkl sweet chili -kastiketta
6 liivatelehteä
sitruunamehua

Koristeluun:
jäävuorisalaattia
kirsikkatomaatteja
kinkkua
juustoa

Hienonna leipäviipaleet hienoksi muruksi. Sekoita leipämurujen joukkoon sulatettu voi ja maito. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä leipämuruseos vuoan pohjalle ja tasoita.

Paloittele maustekurkut, paprika ja kinkku pieniksi kuutioiksi. Leikkaa ruohosipuli. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon paloitellut maustekurkut, paprika, kinkku ja ruohosipuli. Sekoita joukkoon suola, pippuri, sinappi ja sweet chili -kastike.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä pois ja sulata liivatteet sitruunamehuun. Kun liivatteet ovat sulaneet kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Koristele oman maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti