maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kylmäsavuhärkä kakku











Kokeilin hyydytetyn voileipäkakun tekoa tällä kertaa kylmäsavuhärkä leikkeleistä. Kokeilu oli onnistunut ja maku oli todella hyvä. Lisäksi kakku on helppo tehdä.

Pohja:
5 palaa Real-leipää tai vastaavaa
50 g voita

Täyte:
200 g sipuli ja yrtit tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
2 dl kuohukermaa
128 g kylmäsavuhärkää
1/2 punasipuli
1/2 paprika
1 suolakurkku
2 tl sweet chili -kastiketta
2 tl sinappia
ripaus suolaa
n. 1/2 sitruunan mehu
5 liivatelehteä

Koristeluun:
pinaatinlehtiä
viinirypäleitä
kirsikkatomaatteja
kylmäsavuhärkäleikkeleitä

Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Sulata voi ja hienonna leipäviipaleet pieneksi muruksi. Sekoita sulatettu voi hienonnetun leivän joukkoon. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja painele tasaiseksi.

Paloittele kylmäsavuhärkä, punasipuli, paprika ja suolakurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotetun kerman joukkoon tuorejuusto, kermaviili, sweet chili -kastike, sinappi ja suola. Sekoita joukkoon myös kuutioitu kylmäsavuhärkä, punasipuli, paprika ja suolakurkku.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutin ajaksi. Purista sitruunan mehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata pehmenneet liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun. Kaada sitruunamehu-liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Kaada täyte irtopohjavuokaan leipäpohjan päälle. Laita kakku hyytymään jääkaappiin mielellään yön yli. Koristele hyytynyt kakku seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti