tiistai 3. syyskuuta 2013

Sitruuna-vaniljakiepit




Nämä sitruuna-vaniljakiepit olivat tosi hyviä, maultaan pehmeitä ja vaniljaisia. Reseptiä on hieman muunneltu alkuperäisestä. Alkuperäinen resepti mtv3.fi Makuja -sivulta.

Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
12-14 dl vehnäjauhoja
200 g voita

Sitruuna-vaniljakreemi:
150 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
1 pussi vaniljakastikejauhetta (esim. Ekströms)
1 dl maitoa
250 g maitorahkaa
1 sitruunan raastettu kuori

Voiteluun:
1 kananmuna

Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja pikkuhiljaa koko ajan taikinaa vaivaten. Lisää lopuksi sulatettu voi ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Valmista sitruuna-vaniljakreemi. Sekoita vaniljakastikejauho ja maito keskenään. Anna turvota hetki. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää valmis vaniljakastike joukkoon. Sekoita rahka ja sitruunankuoriraaste täytteeseen.

Kauli pullataikinasta suorakaiteenmallinen suuri levy ja levitä päälle täyte. Taittele levy pituussuunnassa kolmeen kerrokseen ja leikkaa taitellusta levystä n. 2 cm:n paloja (n. 35 kpl). Kierrä palat spiraaliksi ja kiepauta solmuksi. Kohota pullia liinan alla puolituntia. Voitele pullat kananmunalla. Paista n. 250-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Pullista voi myös tehdä perinteisen korvapuustin mallisia kieppien sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti